Een warm en rustig afscheid. Daar zorg ik voor.

Een warm en rustig afscheid. Daar zorg ik voor.

Zowel voor iemand bij wie herstel niet meer mogelijk is, als voor de nabestaanden. Steeds probeer ik te zorgen voor vertrouwde en veilige nabijheid en gepaste afstand.

Een persoonlijk afscheid is buitengewoon waardevol.

Waar ik als uitvaartondernemer mij vooral richt op de organisatie van de afscheidsdienst, richt ik mij als ritueel begeleider met name op de invulling van de afscheidsdienst. Steeds met de warmte en betrokkenheid, het ritme en de rust die ik u wil bieden. Dat geeft overzicht en vertrouwen in de emotionele en hectische periode die aanbreekt als iemand overlijdt.

Ik kan op verschillende momenten en manieren helpen. En juist daarin onderscheid ik me:

Juist de families die ik heb mogen begeleiden kunnen aangeven wat zij van mijn werk vinden. Hierbij de reactie van een familie:

Onlangs hebben we de afscheidsdienst van mijn echtgenote en onze moeder gehad. Wilma heeft ons hierin begeleid, ondersteund en gestuurd waar nodig. Wat een fijn mens! Zonder haar hadden we het afscheid nooit zo mooi kunnen organiseren, zoals het nu was. Wilma dacht met ons mee in mogelijkheden, ze luisterde écht naar onze wensen, pleegde veel telefoontjes voor ons en wist het onmogelijke met een twist tóch naar tevredenheid om te buigen. Ze voelde precies aan wanneer wij enige sturing nodig hadden en wanneer ze ruimte moest geven. Ook de dienst begeleidde ze in goede banen met een goede balans in aanwezigheid; niet teveel en niet te weinig. Ondanks het grote verdriet wat we voelen, kijken we terug op een mooi, warm, persoonlijk afscheid en het proces ernaar toe. Wilma heeft daar een grote en warme bijdrage aan geleverd. Kortom: een mensenmens, een professional, een waar talent in dit vak!”

Wilt u meer reviews of één van mijn maandelijkse columns in de Mooi Rooi krant lezen of eens (geheel vrijblijvend) in gesprek met mij, kijk dan op mijn homepage www.casterenuitvaartzorg.nl