Over Wilma

Kennismaking

Casteren uitvaartzorg Sint-Oedenrode-Contact

Ik heb jarenlange ervaring met uitvaartbegeleiding en rituele (woorddienst) begeleiding. Elk afscheid is voor mij steeds weer een uitdaging om te komen tot een persoonlijk afscheid. ‘Het lijkt wel of je familie bent’, is een opmerking die ik vaker hoor. Als ik dat hoor, weet ik dat ik daarin geslaagd ben.

Ik ben ook opgeleid tot professioneel stervensbegeleider bij het Nederlands Instituut voor Stervensbegeleiding (NIS).

Mijn praktische ervaring komt uit de ouderenzorg. Daar was het geestelijk welzijn van ouderen al bijna twintig jaar één van mijn verantwoordelijkheden.

De laatste jaren werkte ik parttime als coördinator in een Bijna Thuis Huis (hospice).

Op de een of andere manier voelen mensen zich snel bij mij op hun gemak. Hoe dat komt? Ik denk door de pijlers, waarmee ik werk: persoonlijke aanpak, oprechte aandacht en betrokkenheid. Vooral door te luisteren áchter de woorden en er steeds ‘te zijn’.

Ik sta open voor alle levens- en geloofsovertuigingen.

Ik ben de buitenstaander met wie je óok kunt praten. Een buitenstaander, die vanuit haar opleiding en werk- en levenservaring zaken snel herkent en kan verwoorden. Op een vertrouwelijke, maar ook ontspannen en luchtige manier. Huilen lucht op, maar lachen net zo goed. En we hoeven niet te praten. Soms is een blik of half woord voldoende om rust te vinden als het tijd is om afscheid te nemen en de uitvaart te gaan organiseren.

Natuurlijk ben ik er ook voor de naasten. Ook zij kunnen zich eenzaam voelen, vragen hebben of worstelen met emoties. Samen zoeken we naar woorden en geven we het afscheid vorm; wat een eerste stap is om verdriet en gevoelens van verlies een plek te geven.

Ik ben getrouwd, moeder van twee volwassen dochters en 4 prachtige kleinkinderen. Neem gerust contact met me op om nader kennis te maken.

 Wilma van Casteren

Foto brug: Jolanda van Boxtel