Uitvaartbegeleiding

Uitvaartbegeleiding

Ik kan voor u e/o uw naasten de gehele uitvaartbegeleiding organiseren. U adviseren over alle mogelijkheden. Denk hierbij aan zaken zoals laatste verzorging en het opbaren, het rouwdrukwerk, de locatie en vorm van afscheidsdienst, de condoleances, kist.

Kortom: ik kan u adviseren vanaf het moment van overlijden tot en met het feitelijke afscheid.

Ik denk graag met u mee buiten de traditionele paden, want dat kan soms ook gunstig zijn voor de kosten van een uitvaart.

Het team

Bij elk overlijden neem ik contact op met een zorgteam; dit team, bestaande uit professionele en betrokken medewerkers, zorgt voor een laatste verzorging en opbaring zoals u die wenst. Thuis? In een uitvaartcentrum? U wilt betrokken worden bij de verzorging? Ik leg u de mogelijkheden voor, maar u bepaalt.

Ontzorgen

Wilma van Casteren Uitvaartbegeleiding HondDit geldt ook voor het uitzoeken van het rouwdrukwerk, de afscheidslocatie, de kist, het rouwvervoer: waar nodig ben ik er voor advies of het delen van mijn ervaringen. We regelen alles samen of u kiest voor het ‘ontzorgen’, waarbij ik u veel uit handen kan nemen, en u de laatste dagen voldoende tijd hebt om nog bij de overledene (en uw familie) te zijn.

Ik merk dat het extra rust geeft als ik ook aandacht geef aan de organisatorische kanten van de uitvaart. Veel van wat ik doe, speelt zich af op de achtergrond, maar vermindert de drukte en zorgen bij de nabestaanden aanzienlijk.

Specifieke wensen

Voor een persoonlijk afscheid, dat past bij de overledene, kunnen er speciale wensen zijn. Een bijzondere locatie, mooie muziek, bepaalde rituelen of symbolen. Ik denk daar graag over mee. Ik heb veel ervaring, ken de regio en de mogelijkheden. Belangrijk is, dat de nabestaanden later met een goed gevoel op het afscheid terug kunnen kijken.

Kosten uitvaartbegeleiding

Ik kan me voorstellen dat u op deze pagina had willen terugvinden wat een uitvaart nu precies kost. Hoeveel een uitvaart kost, hangt af van de keuzes die u maakt. Maar mijn ervaring leert wel dat er voor ieder budget een uitvaart mogelijk is.

Ik vind het erg belangrijk om een open en eerlijk inzicht te geven in de kosten. Daarom werk ik met een basistarief voor mijn diensten. De overige kosten (rouwdrukwerk, verzorging en opbaring, rouwvervoer, locatie afscheidsdienst, catering) worden één op één aan u doorberekend. Als we alle afspraken hebben gemaakt, ontvangt u van mij een voorlopig kostenoverzicht, zodat u vooraf een redelijke indicatie heeft van alle kosten.

Voorgesprek

Ik kan ook vooraf een (uitgebreide) offerte voor u samenstellen, U kunt mij altijd uitnodigen voor een voorgesprek. Geheel vrijblijvend en tot niets verplicht.

Goed om te weten is, dat u vrij bent in uw keuze van uitvaartondernemer, ook als de overledene een uitvaartverzekering heeft.

fotografie: Henri van Weert