Wereldlichtjesdag 8 december 2019

Wereldlichtjesdag

Wereldwijd steken ouders van een overleden kind en familieleden van overleden kinderen elk jaar op de tweede zondag van december om 19.00 uur een kaars aan. Zo ontstaat er een etmaal lang een band van licht om de planeet.

Op zondag 8 december 2019 organiseert Wilma van Casteren, uitvaartzorg,

een Wereldlichtjesdag bijeenkomst in Sint Oedenrode. Ouders, broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn van harte uitgenodigd de herdenkingsbijeenkomst bij te wonen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

De bijeenkomst heeft een open karakter en is niet gebonden aan een bepaalde religie of levensovertuiging; iedereen is welkom. De herdenking zal plaatsvinden in De Knoptoren (Kerkdijk-Noord 8) met passende woorden, live muziek van het trio d’Antonet, een bijdrage van Handmade hout en natuurlijk veel licht. De namen van de overleden kinderen zullen genoemd worden. Vanaf 18.30 uur ben je welkom in de Knoptoren. Rond 19.45 uur sluiten we af met een kopje koffie/thee.

Deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de onkosten zou fijn zijn.

Meld je aan, met de naam van je kind en leeftijd, waarop hij/zij is overleden. Als je liever niet hebt dat de naam van je kind wordt genoemd, geef dit dan even aan. Ook als je twijfelt of op het laatste moment wilt beslissen, ben je op de avond zelf van harte welkom. Voor aanmeldingen en/of vragen kun je mailen naar: wilma@casterenuitvaartzorg.nl of bellen met Wilma van Casteren, 06 10267467.

‘Geen kind is zo aanwezig, als het kind dat wordt gemist.’