Nieuwe energie

Nieuwe energie

Na ruim anderhalf jaar 24/7 bereikbaar te zijn geweest, was het mogelijk om een paar weken ‘offline’ te gaan. De ‘sleurhut’ werd achter de auto gehangen en we vonden een fijn plekje aan een prachtig meer in de Jura, Frankrijk.

Het meer met het prachtige uitzicht over de groene heuvels, verveelde nooit en zorgde voor stilte en rust. Rust, die ik ook zo gunde aan de families, waarvoor ik een uitvaart mocht verzorgen.

Het zachte briesje over het water nam mijn gedachten mee en maakte mijn hoofd leeg.

Het luiden van de kerkklok van het dorpje waar de tijd stil leek te staan, zorgde voor regelmaat. De lokale bevolking was vriendelijk en gastvrij. De zon, het eten en de heerlijk wijn maakten het ‘vakantiegevoel’ compleet.

Deze  dagen van reflectie zorgden voor rust, waarbij  ik in dankbaarheid terugkeek naar de vele families die in mij het vertrouwen hebben gehad.

Ook had ik de tijd om eens goed na te denken over een belangrijke vraag:

Hoe kun je in deze groeiende markt met al zijn concurrentie het verschil maken? Volgens mij zit het verschil dieper dan de service. Het zit in je ziel en identiteit, de ultieme drijfveer. Een zoektocht naar die diepste drijfveren vergt tijd en reflectie. De vervolgstap is eveneens belangrijk. Hoe vertaal je die kern naar je bedrijfsvoering? Hoe zorg je ervoor dat een potentiële klant ziet wat jou daadwerkelijk onderscheidt van al die andere aanbieders? De tijd om eens goed en rustig na te denken, de nieuwe ontwikkelingen en inzichten, hebben gezorgd voor nog nader uit te werken plannen.

Heb ik hiermee steeds mijn vakantiedagen gevuld? Nee hoor, samen met onze kinderen, partners en kleinkinderen hebben we ons huwelijksjubileum gevierd. Wat hebben we genoten; van elkaar, van het weer, van de omgeving, wat een rijkdom!

Kortom, een periode die heeft geleid tot nieuwe energie en kracht om het prachtige en dankbare werk als uitvaartondernemer te mogen blijven verzorgen.